Viestintätoimistomme työpöydällä on päivittäin erittäin vaativia viestintätöitä, ja sytymme niistä.

Olemme vuosien varrella oppineet myös sen, että mitä vaativampia tekstejä työstää, sen enemmän pitää osata jättää tilaa myös luovalle ajattelulle, luovalle viestinnälle, luovalle flowlle – luovuudelle. Vain luovuuden tilassa voi aidosti taklata niitä liike-elämän kovimpiakin haasteita niin viestinnällisesti kuin liiketoiminnallisestikin.

Usein luova ajattelu tai luova kirjoittaminen kategorisoidaan yksinomaan taiteellisemmalle puolelle ja unohdetaan, että yhtä lailla liike-elämässä tarvitaan luovuutta. Vaikka itse viestittävät aiheet olisivat vaikkapa teknologia-alan tai teknisen alan kovinta substanssia ja terminologiaa, on luovaa ajattelua silti käytettävä sen ympärillä tapahtuvan viestinnän konseptoimiseen ja osittain myös sen toteuttamiseen. Maailman parastakaan liiketoimintaa, innovaatiota, palvelua tai vaikkapa yritysuutista ei löydä kukaan, ellei siitä viestitä ulospäin. Näkyvyys ja brändit rakennetaan viestinnän ja myös esimerkiksi mediatiedotuksen keinoin. Viestinnän kautta terävöitetään erottautumiskeinot ja tuodaan ne näkyviksi. Luovalle ajattelukyvylle ja ilmaisulle varsinaisen asiasisällön ohellakin on lähes aina paikkansa.

Pidämme aidosti kovan tason projekteista ja siitä, että voimme viestinnän kautta auttaa asiakkaitamme menestymään ja myymään entistäkin enemmän – ja lähes aina tähän integroituu viestintä. Viestintä on myyntiä ja myynti on viestintää.

Viestinnällinen moniosaaminen tukee monenlaista työtä – luovan kirjoittamisen keinot ja tekniikat esimerkiksi tukevat “tyhjän paperin syndrooman” -tilannetta, jonka melkein kuka tahansa tunnistaa: työn alkuun pääsemisen vaikeuden. Luova kirjoittaminen antaa tilaa uusille ajattelumalleille ja sitä kautta uudenlaiseen lähestymiseen myös tuttuihin aihepiireihin. Erilaiset luovat kirjoitustehtävät saattavat avata tuoretta inspiraatiota ja auttaa jäsentämään omia ajatuksiaan työhön ja myös vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Luova kirjoittaminen voi lisäksi rentouttaa, ilahduttaa tai toimia yhteisöllisenä aktiviteettina.

Pidimme hiljattain Bisnesheimo-verkostolle kolmen tunnin mittaisen, afterwork-henkisen luovan kirjoittamisen työpajan.

Saimme siitä seuraavanlaisia palautteita:

”Jutan vetämä luovan kirjoittamisen työpaja oli aivan huippu! Paljon uusia tekniikoita ja innostusta kirjoittamiseen vien mukanani. Iso kiitos ja suositus!”
-Marianne Murto

”Hyvä luovan kirjoittamisen ilta, joka antoi inspiraatiota kirjoittamisen kehittämiseen. Koen, että tämän kautta minulla on muutama työkalu lisää arjen kirjoitustehtävien helpottamiseksi ja aloittamiseksi. Suuri kiitos Jutta, oot ihana!”
-AN

”Setämiestä jännitti kovasti etukäteen, mutta aivan turhaan. Tunnelma oli todella rento ja vapautunut, harjoitukset mukavia. Suosittelen vilpittömästi, kirjoittaminenhan on oikeastaan aika kivaa.”
-Meli

”Dear Jutta, kiitos mahtavasti fasilitoidusta, mieltä ylentävästä luovan kirjoittamisen kolmituntisesta. Teet työtäsi selkeästi rakkaudella ja pieteetillä. Kiitos!
-Tuomas Rajamäki

”Erinomainen minikoulutus! Vaikka koen itseni viestinnän ammattilaiseksi, sain silti niin paljon uutta substanssia omaan työhöni. Koen, että tästä on hyötyä sekä ammatillisesti, että muutoinkin ihmisten kanssa toimiessa. Erittäin hyvin jäsennetty. Erinomaiset harjoitukset ja oivallisesti ohjaava ohjelma. Se on pelkästään hienoa ja tavoiteltavaa, kun 20 vuotta viestintää tehneenä luulet, kato, tietäväsi nää jutut ja sitten joku tulee ja loistaa edessäsi niin kirkkaasti, että sun arkoja ammattilaisen silmiä häikäisee! Kiitos Jutta säkenöivästä osaamisesta ja valtavan hyödyllisestä ohjauksesta!”
-Mikko Malmivaara, Electrodynamics

”Jutan luovan kirjoittamisen työpaja oli mulle täysin uusi kokemus, jonka avulla kirjoittamisesta tehtiin hauskaa. Oli muutenkin tosi kiva yhteinen kokemus porukalla, jossa ihmiset sai päästää omaa luovuuttaan valloilleen. Samalla tutustui taas paremmin muihin.”
-Jani, Heimo Films

”Olin Jutan inspiroivalla luovan kirjoittamisen kurssilla ja pidin siitä kovasti! Jutta alusti tehtävät hyvin ja niitä oli useita erilaisia. Tehtävät todella saivat ajatukset lentämään ja kynän sauhuamaan. Luova kirjoittaminen oli todella kivaa ja Jutta hyvä sekä inspiroiva vetäjä! Kiitos Jutta!”
-Petra Viitaniemi

”Oikein hyvin toimii tällainen harjoittelu. Itse asiassa parasta on tyhjä paperi ja siihen kirjoittelu. Tämä vaatii osallistujalta halua osallistua. Pakottamalla tällaiseen ei onnistu mitenkään. Hienosti ohjattu ja vedetty.”
-Jarmo Tanskanen

Jos haluat kokeilla luovan kirjoittamisen eri metodeja ja tekniikoita kannattaa pitää mielessä, että yleensä tarkoituksena ei ole suorittaa mitään. Luovan kirjoittamisen harjoitukset enemmänkin avaavat ja antavat tilaa uusille ajatuksille, ja sitä kautta ehkä varsinaisten tekstien syntymiselle myöhemmin. Luovaa kirjoittamista voi kuka tahansa kokeilla, eikä sen aloittamiseen tarvita mitään ennakkotaitoja tai viestinnällistä osaamista – riittää, että osaa pitää kynää kädessä.

Haluaisitko omalle työyhteisöllesi muutaman tunnin mittaisen luovan kirjoittamisen työpajan, esimerkiksi koulutuspäivän tai tyky-päivän ohjelmaksi? Ota meihin yhteyttä – räätälöidään organisaatiollesi sopiva kokonaisuus!