On aika paljastaa runsaan medianäkyvyyden ja hyvien mediasuhteiden salaisuudet. Tervetuloa oppimaan, mistä mediatiedottamisessa todella on kyse! Koulutus sopii tiedottajille, viestintäpäälliköille, muille viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille sekä kaikille niille, joiden tavoitteena on entistä laajempi näkyvyys toimituksellisessa mediassa.

Tämän workshopin aikana opit kuinka saat liike- tai muusta toiminnastasi kertovan toimituksellisen näkyvyyden osumatarkkuuden nousemaan ja uutisesi läpi medialle aivan valtakunnan kärkeä myöten – oli kyseessä printti- tai digimedia, televisio tai radio.

Tilaisuus pidetään Pellava Lounge -penthousessa Tampereen keskustan kattojen yllä. Master Class -päivään kuuluu laadukas, vuorovaikutteinen ja yksilölähtöinen valmennus. Lisäksi hintaan kuuluvat herkullinen lounas sekä mahdollisuus jäädä pureskelemaan päivän oppia kuplivaan After Class -tilaisuuteen seminaaripäivän päätteeksi.

Ohjelma ja aikataulu

Tiistai 16.5.2023 kello 10–17 (After Class -iltatilaisuus kello 17–19)

9.30–10: Saapuminen ja aamukahvit

10–10.15: Johdatus mediaviestintään

10.15–11: Mediaviestinnän suunnittelu ja uutiskulmien rakentaminen

11–12.30: Loistava pressitiedote

12.30–13: Lounas

13–14.30: Mediaviestinnän moninaiset keinot: toimittajien suora kontaktointi ja pitchaus, juttuaiheiden versiointi eri kohdemedioille, pressi-infot ja muut tilaisuudet, toimittajien hostaus, yleisönosastot sekä luovat ratkaisut.

14.30–15: Poikkeustilanteet, kriisiviestintä ja media

15–15.15 Kahvitauko

15.15–15.45: Onnistunut haastattelu ja erinomaiset mediasuhteet

15.45–16.15: Muut teemat (vaikuttaja-PR, kansainvälisen median tavoittaminen ja osallistujien mahdolliset toiveteemat)

16.15–16.45: Medianäkyvyyden mittaaminen ja tulosten hyödyntäminen

16.45–17: Yhteenvetoa ja keskustelua

17–19: After Class -iltatilaisuus

Seminaaripäivänä on runsaasti aikaa myös keskustelulle ja yksilölliselle valmennukselle. Saat keskustella alan huippuosaajien kanssa siitä, miten juuri sinun edustamasi organisaatio voisi saada lisää medianäkyvyyttä.

Kouluttajat

Jutta Vetter on monikielisen viestinnän ja mediatiedottamisen ammattilainen, jolla on takanaan yli 20 vuotta alalla. Nykyään hän luotsaa Vetter Communications -viestintätoimistoa. Vetterillä on pitkä kokemus mediatiedottamisen kaikista osa-alueista – tiedotteiden kirjoittamisesta toimittajien pitchaamiseen ja kestitsemiseen. Hän on hoitanut sekä kotimaisten että kansainvälisten tähtiartistien pressiemännöintiä, järjestänyt monenlaisia pressitilaisuuksia, antanut mediasparrausta haastateltaville, vastannut suomalaisten ja globaalien yritysasiakkaidensa medianäkyvyydestä ja kansainvälisestä pressijakelusta, ja ollut itsekin paljon mediassa esillä.

Jaakko Kilpeläinen toimii tiedottajana ja viestintäyrittäjänä Näkyy ja Kuuluu -viestintätoimistossaan. Kilpeläinen on kouluttanut ja sparrannut mediaviestintää kymmenissä tilaisuuksissa sadoille ammattiviestijöille ja vaikuttanut tuhansien uutis- ja muiden juttujen syntymiseen. Hänen koulutuksissaan ja sparrauksissaan on ollut viestijöitä muun muassa kunnista ja valtiolta, korkeakoulujen viestinnän linjoilta, ammatti- ja muista järjestöistä sekä kaikenkokoisista yrityksistä – yksinyrittäjistä pörssiyhtiöihin. Hänen kirjansa Ansaittu julkisuus – kaikki olennainen mediaviestinnästä ilmestyi 2020.

Tilaisuus on Vetter & Kilpeläisen yhteistuotanto.

Miksi mediaviestintää?

Ansaittu, eli toimituksellinen medianäkyvyys on lähes poikkeuksetta uskottavampaa ja kustannustehokkaampaa kuin maksettu mainos. Ansaittu medianäkyvyys on tiedottamisen tärkein tavoite. Medianäkyvyys vaikuttaa myönteisesti siihen, minkälainen mielikuva organisaatiosta syntyy julkisuudessa, ja se auttaa vahvan yritysimagon rakentamisessa. Se on tehokas keino erottautua alan muista toimijoista ja saada oma ääni kuuluviin maailman infotulvassa.

Pelkästään yhdellä toimituksellisella artikkelilla voi olla yrityksen brändin rakentamisen kannalta vahvempi merkitys kuin monella muulla markkinointitoimenpiteellä yhteensä. Tuloksellisella mediaviestinnällä voit saada mediassa läpi jopa satoja juttuja vuodessa ja säästää näin satojatuhansia euroja, jotka muuten olisivat kuluneet vähemmän vaikuttavaan mainontaan.

Tule mukaan oppimaan lisää!

Tule mukaan ainutlaatuiseen Master Class -päivään ja opi, kuinka juuri sinun organisaatiossasi voidaan saada ja hyödyntää medianäkyvyyttä maksimaalisesti!

Varmista paikkasi jo tänään, sillä lippuja on rajoitetusti!

HUOM: Lipunmyyntipalvelussa ilmenneiden teknisten ongelmien vuoksi voit ilmoittautua myös suoraan Vetter Communications Oy:lle. Jos lipun ostaminen Liveton lipunmyyntijärjestelmässä ei onnistu, otathan sähköpostitse yhteyttä suoraan meihin!