Viestintätoimistomme toimitusjohtaja Jutta Vetter vieraili Optimal Performancen Joni Jaakkolan suositussa Väkevä Elämä -podcastissa. Keskustelun aiheena olivat verkostoituminen ja verkostojen voima. Podcast julkaistiin 15.7.2020 ja se on kuunneltavissa Spotifyn, Suplan, Applen ja Googlen kautta.

Reilun tunnin mittaisen keskustelun aikana Joni ja Jutta pohtivat yhdessä mistä verkostoitumisessa oikeastaan on kyse, miten verkostoja rakennetaan, minkälaisia väärinymmärryksiä niihin liittyy ja mitä hyötyä verkostoitumisesta on. Aiheesta keskustellaan laajasti ja siinä peilataan kokemuksia niin työelämän kuin vapaa-ajankin verkostoitumistilanteista.

Miten viestintä liittyy verkostoitumiseen?

“Viestinnästä usein ajatellaan, että se on nimenomaan tekstien kirjoittamista. On se toki sitäkin, mutta kyllä suhdetoiminta nykypäivänä kuuluu ehdottomasti asiaan, jos haluaa kokonaisvaltaisesti hoitaa viestintää”, Jutta kertoo.

Entä mitä kaikkea Jutan työpäivään kuuluu – aamuteestä alkaen?

“Oikeastaan jokainen päivä on erilainen. Meillä on paljon asiakkaita: monen kokoisia asiakkaita, eri sektorin asiakkaita – on IT-taloja, on tekniikkaa ja teollisuutta, on kulttuurialaa paljon. Tietenkin asiakkaiden tarpeita lähdetään työstämään, kun aamuteet on juotu. Toki tekstejä laaditaan paljon – tehdään markkinointitekstejä, käännöstöitä, sisällöntuotantoa, uutiskirjeitä ja kriisiviestintää. Oikeastaan mitä tahansa. Mutta sitten siihen liittyy aika paljon myöskin mediatiedotusta, eli kun halutaan saada asiakkaan tuotteelle, palvelulle tai projektille Suomessa medianäkyvyyttä; kun halutaan saada näkyvyyttä vaikka Helsingin Sanomien talousosioon tai mihin tahansa muuhun sopivaan mediaan. Ja sitten tehdään myös kansainvälisiä avauksia. Perinteisesti ajatellaan, että viestintä on irrallinen palikka. Itse olen siitä eri mieltä, sillä mielestäni viestintä on myyntiä, myynti on viestintää. Ja se on kaikki ihmissuhdetoimintaa. Ihminen ihmisellehän tässä tehdään myöskin bisnestä.”

Tunnin mittaisen podcastin aikana kuullaan monia konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka toimivat verkostot helpottavat niin arkea kuin työelämää – ja kuinka paljon iloa verkostoista on!

Pääset kuuntelemaan Väkevä Elämä -podcastin tuoreimman Verkostojen voima -jakson SpotifystaSuplasta, Applen podcastina ja Googlen kautta.