Osallistujia 34 eri maasta ja luennoitsijoita 22 eri maasta Helsinkiin houkutteleva AI in AEC (Artificial Intelligence in Architecture, Engineering and Construction) -konferenssi pidetään 20.–21.3.2024 Paasitornissa. Vetter Communications Oy:llä on suuri kunnia saada olla tapahtuman virallinen PR-kumppani.

“Olen tosi iloinen siitä, että AI in AEC -tapahtumamme PR-kumppanina toimii viestintätoimisto Vetter Communications”, konferenssin ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen toteaa. “Konferenssi on löytänyt yleisönsä alan toimijoiden keskuudesta kansainvälisesti hyödyntäen järjestelyssä mukana olleiden verkostoja. Alan ulkopuolisen näkemyksen kuulemiseksi ja alalla asian eteen tehtävien ponnistelujen esiin tuomiseksi tarvitaan kuitenkin näkyvyyttä myös suuren yleisön käyttämien valtamedioiden kautta. Se että ala itse tietää ei riitä. Tarvitaan osaavaa viestintää ja lehdistötiedotusta asioiden näkyväksi tekemiseen. Rakennusala kun ei ole olemassa itseään, vaan sen luoman rakennetun ympäristön käyttäjiä varten.”

Jo kolmena vuonna menestyksekkäästi, aiemmin virtuaalisena toteutettu AI in AEC järjestetään Helsingin Paasitornissa 20.–21.3.2024. Tämän vuoden tapahtumaan on rekisteröitynyt yli 200 alan osaajaa yhteensä 34 maasta. Luennoitsijoita saapuu paikan päälle 22 eri maasta. Tilaisuus elää mukana tekoälyn kehityksessä ja se on vakiinnuttanut paikkansa tekoälyn käyttöönoton globaalina edistäjänä rakennusalalla.

Lavalla kuullaan rakennusalan globaalien ohjelmistotoimittajien tekoälyasiantuntijoiden – Trimblen tekoälyjohtaja Karoliina Torttilan ja Autodeskin tekoälytutkijatutkija Adam Gaierin – lisäksi näkemyksiä muun muassa seuraavista teemoista:

  • Miten tekoälyä käytännössä sovelletaan monikansallisessa suunnitteluyrityksessä? (Arupin globaali tietohallintojohtaja Rob Greig)
  • Miten tekoälyllä ohjataan älytaloja? (Zagrebin yliopiston professori Tea Žakula)
  • Mitä oppia rakennusala voi ottaa muilta toimialoilta tekoälyn hyödyntämisessä?
    (Singaporen yliopiston professori Clayton Miller)

”Tämä konferenssi korostaa maamme merkitystä rakennusalan edelläkävijänä”, Järvinen summaa. “Tekoäly on rakennusalan asiantuntijalle kuin lukemattomien lisäkäsien kasvaminen timpurille. Mitä kaikkea saadaankaan aikaan, kun nyt ollaan jo perustusvaiheesta siirtymässä rungon pystytykseen?”

Tapahtuman järjestää RIL ry yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Vuoden 2024 AI in AEC -tapahtumaa tukevat Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, International Council for Research and Innovation in Building and Construction CIBHelsingin kaupunkiRakennusteollisuus RT ja Suomen arkkitehtiliitto SAFA. Kumppaneina toimivat A-InsinööritArcadisBST GlobalEsriFAIRKIRAHub ja Sweco. PR-kumppanina on Vetter Communications.

Kuva: A-Insinöörit